събота, 13 юни 2009 г.

НЯКОЛКО СЪВЕТА за ПАРФЮМА през ЛЯТОТО



1.Винаги слагайте парфюма като завършващ слой – например сапун или душ-гел, тоалетно мляко или крем, после пудра и най-накрая тоалетна вода.

2.Ако имате суха и чувствителна кожа, нанасяйте парфюма върху кожата по-често, защото се изпарява по-бързо. На мазна кожа ароматът се задържа по-дълго.

3.От време на време сменяйте парфюма. Изпробвайте нещо ново, експериментирайте и се наслаждавайте, защото при продължителна употреба на един и същи парфюм се появява т. нар. обонятелна умора. Това е състояние, при което носът вече не възприема аромата, който използвате. Не изпробвайте повече от три аромата наведнъж, но ако това е неизбежно след тях помиришете зърна на кафе.

4.Мястото, където нанасяте парфюма, е почти толкова важно, колкото и ароматът, който сте избрали. За да ухае парфюмът по-дълго, нанасяйте на пулсовите точки: китката, шията, зад ушите, сгъвката на лакътя и зоната на гърдите. Кожата на тези места е най-топла и ароматът бързо се разсейва във въздуха. Ако температурата на въздуха е висока, не забравяйте да нанесете аромат на глезените, на вътрешната страна на бедрата и коленете. Нанесете на косата и разрешете.

Как да нанасяме аромата за максимален резултат?



Пръскайте тоалетната вода от разстояние 30 см или пръснете пред себе си и след това влезте в ароматния облак.Основните нотки на парфюма поддържат трайността на аромата и забавят изпарението. Обикновено те съдържат чувствени природни аромати – подправки, дървесни и хвойнови нотки, мускус, амбра, ванилия, сантал, пачули и др.

Правилното съхраняване на парфюма удължава неговия живот. Съхранявайте го на прохладно, сухо и тъмно място.

БАЗОВИ ЗНАНИЯ



Perfume – съдържа 20-30% ароматни масла,с трайност от 4 до 6 часа

Eau de parfum – съдържа 10-20% ароматни масла, трайност около 4 часа

Eau de cologne – съдържа 5% ароматни масла и издържа от 2 до 3 часа

Eau fraiche – съдържа 3% ароматни масла и трае от 1 до 2 часа

Пудрата съдържа 9% ароматни масла

Кремът съдържа 8% ароматни масла

Лосионът съдържа от 3 до 5% ароматни масла


Текст: БУКЛИТЕ

Още любопитна информация за парфюмите, както и кои са новите аромати за НЕГО и НЕЯ за лятото ще научите от БУКЛИТЕ!

Вижте на този адрес:
http://www.aromati.bukli.com

!!!



Как да научим децата да разпознават аромата на подправките чрез игра - вижте какво е хрумнало по въпроса да една японка:

http://www.ueda.nl/

Няма коментари: