сряда, 20 май 2009 г.

ГИМНАСТИКА И АЕРОБИКА ВЪВ ВОДА


Здравейте,
аз съм Деси!


Лятото дойде и искам да ви разкажа за един не толкова разпространен у нас спорт, който в същото време е много полезен за здравето на бремнните и майките и е изключително приятен.

ВОДНА ГИМНАСТИКА ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ


може да се практикува през целия период на бременността и след раждането на детето. В Русия водната гимнастика е задължителна част от подготовката на организма на жената по време на бременността за раждането.Тя е чудесен начин да се поддържа формата и бързо да се възстанови тялото след раждането.

По време на тренировка се работи най вече за стягането на мускулите от вътрешната и външната част на бедрата, на ръцете и на проблемната зона при повечето бременни жени - гърба, като се изключват корема и талията.

Обездвижването,схващанията и повечкото натрупани килограми се повлияват много добре от работата, която предлага на тялото тази приятна водна гимнастика!

С гордост трябва да си призная, че в нашия спортен клуб идват много жени през периода на бременността и след раждането, които ни споделят, че благодарение на водната аеробика се чувстват наистина прекрасно и дори са си повишили самочувствието на привлекателни, добре поддържани и красиви жени. За нас разбира се това е най-голямата награда, която можем да получим.

Затова смело мога да ви препоръчам водната гимнастика като най-доброто решение за всяка бъдеща и настояща майка, която иска да изглежда и да се чувства добре в тялото си!

ВОДНА АЕРОБИКА

или водният фитнес е съвкупност от фитнес упражнения, аеробика, тае-бо, също така от ритмични движения и танцови стъпки и пози, взети назаем от ориенталски традиционни танци, но...всичко това се изпълнява във водата.

ВНИМАНИЕ: При този спорт не се изисква да можете да плувате перфектно, както се заблуждават повече жени, които идват в клуба. Но, ако умеете и обичате, басейнът е ваш, след тренировка.

Водната аеробика и нейните плюсове:

- във водата няма опасност от травми и контузии

- водата щади ставите и сърцето, но в същото време спомага за укрепването на мускулите и сърцето

- водата допълнително увеличава натоварването на мускулите, като в същото време поема част от теглото на тялото и така ни предпазва от травми

Надявам се, че съм успяла да ви запозная, макар и съвсем на кратко с полезните и приятните характерстики на този прекрасен воден спорт.

За повече информация, посетете сайта на клуба по водна аеробика "Мария Шпицер":
http://www.vodna-aerobika.com


от Десислава Христова по maila

Няма коментари: