неделя, 24 май 2009 г.

ВИП ДИЕТА ЗА ЛЯТОТО


Оказва се, че звездите също гладуват, когато им се налага бързо да влязат в перфектна форма. Това, което украсява с повече плюсове техните ВИП диети е, че са задължително консутирани с едни от най-добрите диетолози и експерти по здравословно хранене в света. Все пак, не бива да им се предоверяваме и сляпо да следваме примера им, защото всеки хранителен режим трябва да отговаря на индивидуалните нужди и особености на организма. И все пак нека да видим какво обича да похапва през лятото една от най-популярните личности на планетата – кралицата на поп сцената - МАДОНА!

Четири часа фитнес на ден, йога, джогинг и танци запълват дните на Мардж между турнетата и концертните нощи на сцената. Дисциплинираната и амбициозна блондинка обаче поддържа форма и със строг хранителен режим. В дневното й меню преобладават плодовете, зеленчуците и рибните деликатеси. А глада през деня поп иконата потушава с 8 чаши от любимата си изворна вода. Да видим на каква „спартанска” диета се подлага звездата, когато за седмица трябва да свали няколко излишни килограма!

ЗА ЗАКУСКА: Мадона изпива чаша охладено и обезмаслено прясно мляко, за да набави нужното за ставите и костите количество калций. Към него звездата си позволява да прибави само купичка овесени ядки или пресни плодове, но без богатите на въглехидрати банани.

ЗА ОБЯД: Мадона си приготвя любимата супа от зеле и моркови и салата от варени картофи, подправени с розмарин и зехтин. В два дни от седмицата звездата обядва с филе от бяла риба или порция пилешко месо с гарнитура от варени на пара зеленчуци.

ЗА ВЕЧЕРЯ: Мадона хапва купичка бял ориз с парченца свежи плодове или салата от настъргани зелени зеленчуци, подправени с лъжица-две изцедено кисело мляко.

Този нискокалоричен хранителен режим певицата спазва стриктно цели седем дни. Абсолютно убедени сме, че няма деликатес, който да я изкуши, щом си е поставила за цел бързо да влезе във форма. Воля и правилно отношение към здравословното хранене Мадона възпитава от рано и у малката си дъщеря. На Лурдес мама Мардж изрично е забранила да похапва скришом шоколад, захарни изделия и хамбургери. За закуска в училище на своята принцеса Мадона специално приготвя вегетариански сандвич или домашни бисквити без захар.

Кой каза, че Мадона не е грижовна майка и добра домакиня? За да се уверите, че звездата знае какво прави не само на сцената, но и в кухнята, пробвайте нейната любима рецепта за лятна супа от бяла риба!

ЛЮБИМАТА МОРСКА СУПА НА МАДОНА

Необходими са ви:
500 г филе от бяла риба, 2 глави лук, 2 моркова, 4 с. л. зехтин, сокът на 1 лимон, сол, черен пипер и розмарин.

Как да я приготвим:

Филето от бяла риба се нарязва на хапки и се оставя да престои половин час в купа с 3-4 лъжици оцет. През това време задушете в зехтина нарязинте на ситно моркови и лук. След като омекнат и придобият приятен златист цвят, ги залейте с 1 литър гореща вода. Прибавете рибните хапки и подправките. Оставете да супата да ври, докато рибата напълно се свари. Сервирайте леко охладена и подправена с лимонов сок. Декорирайте я с няколко листенца див джоджен или мента.

Автор: Илиана Димова, публикувано в "168 часа"

Няма коментари: