сряда, 20 май 2009 г.

Кампания за профилактика на рака на кожата - EUROMELANOMA 2009


Българското Дерматологично Дружество, съвместно и с
подкрепата на Дерматологични Лаборатории "Авен", организира за четвърти пореден път кампанията Евромеланома, която е част от европейската кампания за скрининг и профилактика на рака на кожата организирана от Европейската Академия по Дерматология (EADV).

В Евромеланома 2009 ще се включат повече от 200 български дерматолози, които на 28 май 2009 ще консултират напълно безплатно пациенти със съмнителни за кожен рак кожни образувания.

Целта на организираната кампания е да се повиши здравната култура и да се изостри вниманието на обществото към кожния рак, чиято заболеваемост показва постоянна тенденция към увеличение, поради променените навици и отношение към излагането на слънце и създаването на тен от изкуствени източници (солариуми).

Профилактиката на рака на кожата

трябва да започне още от ранна детска възраст и всички родители трябва да бъдат информирани как да се погрижат най-добре за децата си.

ВНИМАНИЕ!


Бременността представлява понякога предразполагащ фактор за развитието на някои заболявания, включително и някои видове рак на кожата.

Предимство на дерматологията е възможността да се прегледа директно "органа" обект на специалността и следователно ранната диагностика на рака на кожата. Това дава възможност за пълното излекуване на пациентите с кожен рак при навременното диагностициране.

В предходните 3 кампании (2006-2007-2008) бяха прегледани около 7000пациента и открити за съжаление повече от 300 случая на различни форми на кожен рак!

Затова не губете време и се отнесете с внимание към вашето здраве в начaлото на най-слънчевия сезон от годината - отидете на безплатен преглед при дерматолог в деня за консултации и прегледи по време на кампанията - 28 май.

За повече информация потърсете Д-р Петьо Брезоев от Българско Дерматологично Дружество, който е отговорен организатор на кампанията:

Българско Дерматологично Дружество
София 1431
бул. “Свети Георги Софийски “ № 1
Тел. /Fax: +359 (2) 9230 710

или се информирайте от страницата на БДД в интернет:
http://www.bg-derm.org

Няма коментари: