четвъртък, 28 май 2009 г.

Ако се оглеждате за нов модерен бански, изберете го според тялото!


Летните жеги в града, та дори и в офиса, при включен климатик, направо те призовават да се затичаш към брега на морето или поне до най-близкия плувен басейн. Глобалното затопляне на климата на планетата не е шега работа и дори повлия на модните тенденции в плажното облекло за сезона. По бански в градски условия – защо пък не? Световните дизайнери това лято решиха да заложат на стила, повече отколкото на сексапила, така че да можеш съвсем удачно да съчетаеш банския костюм с елегантния си гардероб за работното ежедневие. Но преди да избереш своя модел, поогледай се в огледалото и си дай сметка какво искаш да покажеш и какво да поприкриеш от тялото си! Ето няколко съвета за правилен избор на бански според формите!

ЗА МАЛКИЯ БЮСТ подходящи са горнищата с банел и подплънки, които извайват формите и създават илюзия за обем. Бюстиетата тип „миникорсет” с контрастно очертаване на линията на чашките също биха седяли добре на не толкова щедрия бюст. Романтичните къдрички, набори и гънки на сутиена, както и бродериите с цветни мъниста и пайети пък ще придадат по-пищни форми на скромната гръдна обиколка. Целият бански в този случай, трябва да е с V-образно деколте или без презрамки.

ЗА ЖЕНИТЕ С ПИЩЕН БЮСТ са изключително подходящи целите бански в тъмен цвят или в комбинация бяло и черно, като светлата половина е за долната част от тялото. Презрамките е добре да са по-широки или да минават като лента зад тила. Вниманието от по-щедрите форми можете да отвлечете хитро и с атрактивни аксесоари – широк контрастен колан на талията, цветен шал, привързан като парео на ханша или широкопола шапка, която да е в тон с плажната ви чанта или сандалите. Стилната ви визия ще респектира и отклони наглите погледи на мачовците от щедрото ви деколте. За пример вземете модните икони на 50-те (Джаки Кенеди и Мерелин Монро например), които макар и позакръглени, успяха да си спечелят достойно място в историята на модата като едни от най-изисканите дами.

ЗА ЕДЪР ХАНШ и ПЪЛНИ БЕДРА подходящи са по-широките бикини с ниска талия или късите боксерки. Така оптически ще подчертаете изящната извивка на талията си и ще намалите обема на ханша и бедрата. Забравете обаче за банските, които вървят в комплект с широки веревни полички. Те ще прикрият контурите на ханша ви, но и подличко ще му придадат допълнителен обем, като ви лепнат поне 5 кг отгоре. По-добре изберете бански с атрактивен цветен акцент на горнището и чист тъмен цвят за долнището. Вариантите на ситни вертикални райета за долната част и игриви точки за горната също са удачни и ще ви поставят на челна позиция в класацията за най-шикозна мацка на плажа. Към това прибавете и модерни очила с големи кръгли стъкла и контрастни бели рамки. Босите си крака обуйте в чифт сабо или сандали с дървена или коркова подметка и дебел ток. Дори Камерън Диаз признава, че за стройни бедра предпочита да се качи на висок ток, вместо да се поти с упражнения във фитнеса.

КЪСИ КРАКА и УДЪЛЖЕН ТОРС – Ако само това е вашият проблем, просто забравете за всякакви модни тенденции и си носете изрязаните бикини с връзчици от преди няколко години. Колкото по-висока е талията на бикините, толкова повече сантиметри ще прехвърлите от торса към краката. Същият ефект можете да постигнете и с шала парео, завързан високо на възел зад тила или малко над гърдите. На плажа можете и да пошляпвате боси, но до бара, в хотела или из града задължително се разхождайте на сандали с коркови платформи или дебели дървени токове. Ходете бавно и плавно с изправен гръб и вирната брадичка! Жената, която демонстрира самочувствие и самоувереност, не оставя шанс на впечатлените от нея младежи да се заглеждат в дребните дефекти на фигурата й.

НАБЪБНАЛО КОРЕМЧЕ или БРЕМЕННОСТ – Ако не сте се постарали здраво във фитнеса с коремните преси или пък сте в период на очакване да стане мама, то имате категорично един избор за бански – цял. Повечето от водещите марки са разработили специална линия модели за бременни, които в областта на корема са с пришита допълнително еластична платка. Изключително подходящи за случая са също танкините, чиято горна част е по-дълга и скрива част от корема. При избора на бански по време на бременността внимавайте много и с материите. Заложете на комбинацията от памук и еластан или спандекс – ще ви осигурят нужния комфорт и едновременно с това ще запазят формата на кройката си, докато формите на тялото ви се променят.

Публикувано в "168 часа", автор: И.Димова

Няма коментари: