вторник, 26 май 2009 г.

На морето почти без багаж, но с гардероб на дама


Ваканцията край морето е дългоочаквана и мечтана от всяка съвременна работеща жена. Драмата настъпва седмица преди това, когато трябва да си направим плана и да си стегнем куфарите с багажа. Как да съберем целия си стилен гардероб за лятото в един сак, за да греем с елегантната си визия на кинозвезда край морската ривиера? Трудна, но не невъзможна задача, като имаме предвид, че обикновено успяваме да облечем едва 30% от всичко, което прилежно сме опаковали. Да видим обаче кои са достатъчните неща, които ще ни влязат в употреба за седмица край морския бряг!

1. Голямата плажна чанта това лято върви в комплект по десен и цвят с банския и хавлията за плажа. Можете да я използвате и вместо дамска чанта за разходка из града. А ако се ограничите с багажа по списъка за 10-те достатъчни неща, спокойно можете да заместите с нея големия куфар на колела или неудобния спортен сак.

2. Обезателно си вземете 2 бански костюма – цял или в две части е ваш избор, според фигурата и самочувствието. Единият нека да е по-стилен в класическите бял или черен десен . А другият подберете според преобладаващите цветове на останалия си гардероб, така че да можете свободно да импровизирате с всякакви комбинации на облеклото си през деня.

3. Сатенените джапанки в комбинация с различни сетове – за плажа, за града или за денс клуба вечерта, звучат по различен начин. Удобни са и изглеждат шик, така че е излишно да си носите в багажа елегантните сандали на висок ток.

4. Мокасините от естествена кожа можете да обуете както за вечерна разходка из града, така и в случай, че получите покана за яхтено парти с по-официален дрескод. А и никога не е излишно да имате затворена обувка под ръка, ако лятната прогноза ви изненада с намръщено хладно време и проливни дъждове.

5. Като всяка истинска дама, вземете със себе си поне 3 любими шала – коринен, памучен и от кашмир. Този уникален аксесор не заема почти никакво място в багажа, а с малко въображение може бързо да се превърнете в оригинален топ за нощния клуб, пола парео за плажа, шикозен тюрбан вместо сламена шапка за през деня и дори в къса лятна жилетка, ако го увиете като змия около загорелите си от слънцето ръце.

6. Белите панталони са задължителната униформа за лятото. Актуални са както ултракъсите варианти, така и с дължина 7/8, ¾ или широки и с дължина до глезените.

7. Класическата малка черна рокля, която ни спасява през цялата година във всякакви случаи и ситуации, за лятото сменя десена си в снежно бяло. С подходящите аксесоари и обувки можете да постигнете с нея желаната стилна, спортна или ежедневна визия.

8. Единственото нещо, без което не трябва да тръгвате към морето са слънчевите очила. Изберете ги не само по форма и цвят, но и според слънцезащитния фактор на стъклата, подходящ за съответната среда – за града, за плажа или за планина. Всяка продавачка в оптиката може да ви даде съвет за това.

9. А за да се чувствате комфортно в кожата си през лятната ваканция, направете си предварителен тест за чувствителността на кожата към слънчевите лъчи и си набавете нужната слънцезащитна козметика с подходящия за вас UV фактор.

Само тези няколко неща са ви достатъчни за 1 перфектна седмица край морето. Останалото зависи от вас.

10!!! Заредете се с прекрасно настроение и горещи летни емоции, че след ваканцията край морето отново се задават дългите, динамични, а понякога и почти истерични работни дни.

Публикувано в "168 часа", автор: И.Димова

Няма коментари: